W przypadku zakupu niezależnie recenzowanego produktu lub usługi za pośrednictwem linku na naszej stronie internetowej, The Hollywood Reporter może otrzymać prowizję partnerską.
Marka ginu Alexa i Emmy Watson to nie tylko kolejny alkohol dla celebrytów. Założona przez parę w 2023 roku Renais opiera się na bogatej historii winiarstwa ich rodziny. Ponad trzy dekady po tym, jak ich ojciec Chris Watson zasadził Domaine Watson, rodzinną winnicę, narodził się Renais.
Gin jest wyjątkowy, ponieważ jest destylowany z upcyklingowanych francuskich winogron, w tym z nadwyżek produktów własnej winiarni Watsona. „Kiedy zdałem sobie sprawę, że cała ta miłość, troska i uwaga są wkładane w uprawę winogron … a potem je wyciskają i wyrzucają … pomyślałem: „to nie wydaje się w porządku”” – mówi Alex Watson w rozmowie z THR.
Zainspirowało to rodzeństwo do zbierania resztek skórek winogron, fermentowania ich, a następnie destylowania alkoholu z tego organicznego materiału. Nie tylko zapewnia to zrównoważoną produkcję spirytusu, ale także tworzy specjalny profil smakowy – „miękki i przystępny”, jak opisuje Watson.
Aby uczcić ekspansję marki z Wielkiej Brytanii do Stanów Zjednoczonych, aktorka wyreżyserowała i wystylizowała rozszerzony film kampanii z udziałem jej i jej brata. Zilustrowała również limitowany rękaw, dostępny wyłącznie w Stanach Zjednoczonych.
Renais Summer Artwork Edition
„To miłe, że możemy się uzupełniać i pracować jako zespół” – mówi Alex Watson o współpracy ze swoją siostrą. „Moja kariera i doświadczenie były związane z branżą spirytusową przez ostatnią dekadę, ale Emma jest niesamowicie kreatywna … więc wszystkie media, które można zobaczyć na naszej stronie internetowej, w tym reklama, którą właśnie wyreżyserowała i nakręciła, mają DNA Emmy.”
Jeśli chodzi o ich ulubione sposoby picia Renais, Alex lubi go bez dodatków lub z lodem z dodatkiem limonki. Słodycze Emmy zainspirowały stworzenie autorskiego koktajlu: Emma Spritz (przepis poniżej).
Powiązane: Matthew i Camila McConaughey’s New Spirits Brand Gives Tequila „A Kick in the Pants”
The Emma Spritz:
- Napełnij szklankę kawałkami dobrej jakości lodu.
- Dodać 30 ml Renais Gin, 10 ml białego wytrawnego wina, 20 ml syropu z kwiatów czarnego bzu, 20 ml świeżego soku z cytryny, 2 szczypty Suze Gentian Liqueur (opcjonalnie) i 80 ml wody sodowej.
- Delikatnie wymieszać długą łyżką, aby połączyć składniki bez tworzenia bąbelków.
Renais jest już dostępny w 40 stanach, a w wybranych sklepach w Kalifornii jeszcze w tym miesiącu.